Manisa Mesir Macunu Kavanoz 700 Gr

Ürün Kodu: 700

185.00 TL

- +
Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği 1959 yılından bugüne Manisa Mesir Şenliklerinde tek Mesir Macunu üreticisidir.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği

TEK HELAL SERTİFİKA Belgeli

Mesir Macunu üreticisidir.

2-3 yıllık Değil, TAM 56 YILLIK Üretici

Kavanoz içindeki ŞİFA DEPOSU!

Her sabah 1 kaşık al ve farkını hisset.

Kavanoz Mesir Macunu 700 GR BÜYÜK KAVANOZ

Cam kavanoz içerisinde özel karışımlı macun.
Net 700 gr
İçindekiler: Şeker, glikoz, baharat karışımı, asitliği düzenleyici (sitrik asit).

Baharatlar
Tarçın, karabiber, yeni bahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarı halile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, zulumba, hıyarşembe, safran,kimyon, galanga, çam sakızı, mirsafi, meyan balı, şamlı saşlı, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan otu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaptağı, melisa otu, kara halile, hibiskus.

Nasıl Kullanılır ?
Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir.
Çay içerken şeker yerine mesir macunu kullanabilirsiniz.
Tatlı yerine de kaşık kaşık yiyebilirsiniz.

Besin Tablosu
Karbonhidrat:%86,7
Protein:%0,44
Yağ:%0,16
Enerji (100gr.):350 kcal / 1463 g-kj

Mesir Macunu'nun Özellikleri

Mesir Macunu'nun genel özellikleri hoş ve lezzetli kokusudur.

Mesir Macunu’nun Tıbbî Değeri

. Eski hekimlerin düşüncelerine göre insanların kışın kuru gıda aldıklarından kanları koyulaşır, pislenir, iç organları çalışma düzenini kaybeder. Bu nedenle insanların sıvı dengesini ayarlamak gerekir. İlkbaharda yeşil, taze, bol gıda ortaya çıkınca o devrin insanları kan aldırmak, lavmanla barsakları boşaltmak, diüretiklerle bol idrar yaptırmak sureti ile vücudun dengesini kendilerine göre ayarlarlardı. Bu işe gecenin ve gündüzün eşit olduğu nevruz gününde başlamak gerekirdi. Hipokrattan beri gelen ve hekimlerce kabul edilen dört unsur teorisinin bir neticesidir.

Mesir Macunu’nun Faydaları

Celal Bayar Üniversitesi’nin raporuna göre Mesir Macununun, “İştah açıcı; gaz giderici, kuvvet verici, idrar yaptırıcı, yorgunluk giderici, hormonları hareket ettirici etkileri vardır. Halk arasındaki bazı inanışlara göre;

·        Bu macundan kim yerse yesin, o yıl boyunca hiçbir zehirli hayvan sokmaz.

·       Nevruz günü ağır hastalar bile yese iyi olur.

·        Macunu yiyen gelinlik çağındaki genç kızlar, o yıl içerisinde evlenirler.

·        Macunu yiyen, o sene boyunca bütün hastalıklardan korunur.

·        Cinsi kuvveti arttırdığına inanılır.

·        Çocuğu olmayanlar alırsa arzularının gerçek olacağına inanırlar.

·        Çocuk hastalıklarına iyi gelir.

• ihsan gürhan tankut

Zamanında geldi kargoda zayi olan kavanozun yerine yenisi hemen gönderildi çok memnun kaldım çok teşekkür ederim hem de yanında hediyesi ile birlikte

• CAN YEŞİLYURT

Teşekkürler kargo hızlı ve zamanında geldi ürün cok güzel paketlenmişti yere atsan bıle kırlmaz...