MESİR ÇAYI (SULTAN ÇAYI) 20 ADET SÜZEN POŞET

Ürün Kodu: 20

115.00 TL

- +
Mesir Çayı (Baharat ve Bitki Karışımlı)

Karışımlar halinde kullanılan, Manisa yöresinde yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerden özenle seçilerek “mesir macunu“ tadında hazırlanmıştır.

Mesir çayı; " baharat ve bitkisel karışımlı çay" adıyla satılan özel bir çaydır. 41 çeşit baharattan oluşur. İçerisindeki tarçın, zencefil, karanfil havlıcan, meyankökü gibi her derde deva baharatların yanısıra funda, papatya, rezene, anason gibi vazgeçilmez baharatlar ve diğer tamamlayıcı çeşitlerden oluşur.

Mesir Macunundaki afrodizyak, detoks ve midevi sağlık etkisi Mesir çayında aynen bulunur. Ancak Mesir macununda şeker kullanılır. Şeker sevmeyen yada sağlık sorunları nedeniyle şeker kullanımı kısıtlı olanlar için mesir çayı ideal bir seçenektir. İçerisindeki meyan kökü kendine has tadıyla şekeri aratmıyacak bir lezzet sağlar.

Mesir çayı 20 adet süzen poşetten oluşan kutularda sunulmaktadır.

Net 2 gr. x 20 adet.

Nasıl Kullanılır ?

Mesir çayı süzen poşeti 1 bardak veya fincan içerisine bırakılarak üzerine kaynar su  ilave edilir.
2-3 dakika beklenerek, içime hazır hale gelir.İsteğe bağlı olarak şeker ilave edilerek tatlandırılabilir.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği 1959 yılından bugüne Manisa Mesir Şenliklerinde tek Mesir Macunu üreticisidir.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği
TEK HELAL SERTİFİKA Belgeli
Mesir Macunu üreticisidir.

2-3 yıllık Değil, TAM 57 YILLIK Üretici

kutu içindeki ŞİFA DEPOSU!

Mesir Macunu'nun Özellikleri

Mesir Macunu'nun genel özellikleri hoş ve lezzetli kokusudur.

Mesir Macunu’nun Tıbbî Değeri

Yukarıda bazılarını saydığımız bazı bitkilerin farmakolojik özellikleri göz önünde bulundurularak mesir macunu iştah açıcı, gaz giderici, barsak paristalizmi arttırıcı, idrar yaptırıcı, uyarıcı ve afrodizyak etkileri taşır. Eski hekimlerin düşüncelerine göre insanların kışın kuru gıda aldıklarından kanları koyulaşır, pislenir, iç organları çalışma düzenini kaybeder. Bu nedenle insanların sıvı dengesini ayarlamak gerekir. İlkbaharda yeşil, taze, bol gıda ortaya çıkınca o devrin insanları kan aldırmak, lavmanla barsakları boşaltmak, diüretiklerle bol idrar yaptırmak sureti ile vücudun dengesini kendilerine göre ayarlarlardı. Bu işe gecenin ve gündüzün eşit olduğu nevruz gününde başlamak gerekirdi. Hipokrattan beri gelen ve hekimlerce kabul edilen dört unsur teorisinin bir neticesidir.

Mesir Macunu’nun Faydaları

Celal Bayar Üniversitesi’nin raporuna göre Mesir Macununun, “İştah açıcı; gaz giderici, kuvvet verici, idrar yaptırıcı, yorgunluk giderici, hormonları hareket ettirici etkileri vardır. Halk arasındaki bazı inanışlara göre;

·        Bu macundan kim yerse yesin, o yıl boyunca hiçbir zehirli hayvan sokmaz.

·       Nevruz günü ağır hastalar bile yese iyi olur.

·        Macunu yiyen gelinlik çağındaki genç kızlar, o yıl içerisinde evlenirler.

·        Macunu yiyen, o sene boyunca bütün hastalıklardan korunur.

·        Cinsi kuvveti arttırdığına inanılır.

·        Çocuğu olmayanlar alırsa arzularının gerçek olacağına inanırlar.

·        Çocuk hastalıklarına iyi gelir.

• CAN YEŞİLYURT

Teşekkürler ürünleriniz çok güzel ve orjinal hepsi