MESİR MACUNU KÜRE

515.00 TL

- +

Dernek Küre Mesir Macunu

Mesir macununun Manisa Mesir şenliklerinde halka saçılan çeşitidir. Herbiri yaklaşık 7gram ağırlığında yaklaşık 150 adet çubuk mesir macunundan oluşur. Tüketilmesi daha kolaydır.

41 çeşit baharattan oluşmakta olup, şeker harici tadlandırıcı kullanılmamıştır.

Yapılış yöntemi sebebi ile uygun ortamda 3 yıla kadar saklanıp tüketilebilir.

Hediyelik olarak verilmesi uygundur.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği 1959 yılından bugüne Manisa Mesir Şenliklerinde tek Mesir Macunu üreticisidir.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği
TEK HELAL SERTİFİKA Belgeli
 Mesir Macunu üreticisidir.

2-3 yıllık Değil, TAM 57 YILLIK Üretici

kutu içindeki ŞİFA DEPOSU!

Ürün Açıklaması

Mesir Macunu Faydaları

Her yıl Manisa’da düzenlenen şenliklerle halka dağıtılan mesir macunu bir Osmanlı geleneği olarak bugünlere taşınmıştır. Ancak bir gelenek olmanın ötesinde mesir macununun faydaları da insan sağlığı açısından önemlidir. Peki, mesir macunu tüketerek ne tür faydalar elde edilmektedir?

• Mesir macununun tüketilmesi ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlanır,
  • Egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarının önüne geçmeyi sağlar,
  • İdrar yollarında ortaya çıkacak enfeksiyon ve diğer rahatsızlıkları önler,
  • Doğal bir afrodizyak etkisi yaratarak erkekler için cinsel gücü arttırır,
  • Öksürük gibi sorunların kısa sürede iyileşmesini destekler,
  • Kalori miktarı oldukça fazla olduğundan açlık hissinin bastırılmasını sağlar,
  • Eklem rahatsızlıklarının önlenmesini destekler,
  • Vücutta bulunan bütün iltihapların atılmasına yardımcı olur,
  • Sindirim sistemini destekleyerek bu sistemde ortaya çıkan sorunları giderir,
  • Enerji kaynağı olması sayesinde günlük yaşamda yorgunluk hissini ortadan kaldırır.

Tüm bu etkileri düşünüldüğünde mesir macununu tüketmek oldukça değerlidir. Dinamik ve güçlü bir vücuda sahip olmak adına siz de mesir macunuyla kusursuz anlar yaşayabilirsiniz.

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in eşi, Muhteşem Süleyman olarak tarihe geçen Kanuni Sultan Süleyman’ın Annesi Hafsa Sultan Manisa’da iken bir ara hastalanır. Hastalığına çare bulunamayan Sultan’ın yaptırdığı Sultan Camii Medresesinin başına getirilen Merkez Efendi bitki ve baharatların karışımından oluşan bir macun hazırlar. 41 çeşit baharat karıştırılarak hazırlanan bu macunu yiyerek sağlığına kavuşan Hafsa Sultan hastalara bu macunun verilmesini ister.

Halktan gelen isteğin artması üzerine, kâğıtlara sardırılan macunun kendi yaptırdığı Sultan Camii’nin kubbe ve minarelerinden halka saçılmasını buyurur. Halk her yıl 21 Mart günü Sultan Camii’nin önünde kendiliğinden toplanır ve böylece Manisa Mesir Şenlikleri doğmuş olur. (1539)

O günden bu güne onbinlerce insan Sultan Camii etrafında toplanır, doğanın uyanışının, baharın gelişinin, bereket ve bolluğun başlangıcının sevincini yaşar. Günümüzde şenlikler sırasında uygulanan program uyarınca çeşitli kültürel ve sportif faaliyetler sergilenmekte, açılan Mesir Sanayi Fuarı’nda Manisa ilinin iktisadi ve sosyal yaşantısına canlılık getirilmektedir. Anadolu’muzun en köklü geleneğine sahip çıkmak, yaşatmak amacıyla 1959 yılında kurulmuş olan Derneğimiz, Manisa’yı ve Mesir’i tanıtmak amacıyla Uluslararası Manisa Mesir Festivali organizesinde görev alarak, Manisalılara hizmet sunmaktadır.

• CELAL karabulut

Acele olsun